Škodí užívání hodně tablet?

Dobrý den, vím, ze by se nemělo jist příliš léků, protoze to muze poškodit játra a asi i žaludek. Ja mam spatnou imunitu, bohužel jím často antibiotika a různé léky. Asi před měsícem jsem zacla jist horcik, protoze mi cukalo okem neustále, pak jsem kvůli stavu vlasu a nehtů začala jist Biotin, pak kvůli častým aftum B-komplex a kvůli imunite vitamin C. Uz několik měsíců uzivam antikoncepci Vreya a je to uz dost léků. Navíc mivam křeče, tak občas kdyz je nejhůř sním ibalgin a pred tydnem jsem kvuli nehodě musela sníst Escapellr pilulku po té. Jim toho tak moc, ze se bojim, ze dopadnu spatne. Tak jsem chtěla vedet, jestli i ten horcik, vapnik, biosil atd působí blbe na játra a mela bych to omezit? Předem dekuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Většinou jde o přípravky ze skupiny výživových doplňků, omezovat je nemusíte, ale jejich užívání není ani nezbytné. Pestrá a vyvážená strava by měla postačovat, lepší je zvýšit příjem ovoce a zeleniny. Občasné užívání Ibalginu není nebezpečné.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: