Skokanské koleno

Dobrý den, před zhruba 2 měsíci jsem po dlouhodobém problému který se jinak nedal vyřešit než artroskopii. Tak jsem ji postoupil a udělali mi nějakou resekci MP pliky a začal jsem chodit na rehabilitace čtyřhlavý sval jsme měl ochablý a začal jsem jezdit na rotopedu a pomalu začal trénovat. pořád posiluji ale nevím jestli mám jít přes bolest či ne bojím se aby to zase nedopadlo stejně že mi ochabne čtyřhlavý stehenní sval a bude to všechno na novo nosím ortézu a i pásku přesně pod čéšku a při zátěži to moc nebolí ale jak přijdu domu nebo druhý den je to celkem dost velká bolest hlavně v autě když sedím a při mé výšce musím mít dost skrčenou nohu a když jsem jel z Mostu do Brna tak jsem se svíral v bolestech. Prosím moc o radu děkuji předem na shledanou. Kdyby jste chtěl ještě hlubší informace rád podám. Ještě jednou děkuji

Odpověď odborníka:

Je možné, že kromě nálezu, který jste při artroskopii měl máte přece jen lehkou chondropatii v oblasti kolenního kloubu, to je třeba s operatérem prokonsultovat. Bolest kolena se takto jak popisujete potom může projevovat. Pokud by se o chondropatii jednalo je třeba jisté omezení zátěže kolena, měkčí a nezralá chrupavka potom reaguje bolesti kostní podložky. Jinak vhodná konsultace jak výše popsáno s operatérem. Rehabilitace je na místě, fyzikální terapie tamtéž je vhodná. Cvišení jen do bolesti určitě ne přes bolest.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: