Skoliosa

Dobrý den pane doktore, nedávno jsem byla u svého ortopeda a ten mi sdělil, že mám idiopatickou rotační skoliosu Th a L-páteře coxa valga subluxans anteverta bilat a Ehlers -Danlos sy - generalizovaná kl. hypermobilita jenže ani k jedné diagnoze mi nesdělil co to pro mě znamená, prosím můžete mi to sdělit vy? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Asi bybylo opravdu obdržet plnou informaci od lékaře, který diagnozy stanovil. Pokud nebyl dříve úraz jedná se o vrzozenou zálěžitosz poruchy statiky a tím i dynamiky celé pateře, která ve věku nad 20 let je většinou stabilisována, ale vyžaduje spolupráci s rehabilitačním pracovištěm a pravidelné cvičení tak, aby se existující stav co nejméně zhoršoval a tak i aby bylo co nejméně potíží, případně bolestí pateře. Vhodné je pravidelně cvičit, vhodné je i lázeňské léčení, vhodný i pobyt u može. Další u vašeho lékaře podle rtg nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: