Skoliosa

Dobrý den, ráda bych věděla názor na přetrvávání bolesti v kříži s propagací do LDK obj. - lehká skoliosa, zvýšený paraver. tonus, RTG 6/11- minim. dx.skoliosa Lp , osteochondrosa L5 středního st., olistéza L5 8mm, lehká coxa valga, plošší lehce insuf. acetabula s coxaarthrosou 1.st. oboustr. Bylo mi oznámeno padání páteře do břicha, že se změnšuji. Bližší vysvětlení veškerých názvů, popřípadě co byste mi doporučil. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jedná se o některé vrozené změny a degenerativní přeměny v oblasti bederní pateře. Kromě změny osy pateře,nálezem je listhesa 5. bederního obratle, s posunem patrně dopředu nad obratlem 1. křížového obratle. V léčbě by se měla především uplatnit rehabilitace, stav by měl být dále sledován vašim ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: