Skolioza

Dobrý den, mám skoliozu hrudní páteře s vybocenim vpravo, práva část hrudníku široká na celou dlaň, leva část sotva na 3 prsty. Žádá občas boli. Mám vsak spoustu let problémy s dýcháním,byl jsem na všech možných vyšetřeních (alergie,astma,spiro,EKG atd) vše v pořádku, zajímalo by me tedy jestli me v dýchání může limitovat takto zbořena pater? Děkuji za odpověď Pavel

Odpověď odborníka:

Skolioza a hlavně její závažnost jistě vliv na dýchání má. Jje na míéstě posoudit stav dýchacího aparátu na pneumologii, tedy na plicní ambulanci, zhotovit rtg snímek plic. Poté stav posoudit s ortopedem. Vhodná cvičení pro skoliozu, vliv na její nezhoršování, ale i dechová cvičení, nekouřit. Vhodné klimatické a posilující pobyty v lázních a u moře. O lázeňskou léčbu si opakovaně žádejte po doporučení pneumologa a ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: