Skolioza

Dobry den. Mam na vas dotaz ohledne páteře. Byl jsem na rtg a doktor rekl ze jsem lehce vytoceny do leve strany. Na hrudníku mi vylezaji zebra na leve strane vic nez na prave mam je jakoby vice vystouple doleva. Ovšem vsechno bez bolesti. Aktivne sportuji běham a posiluji a nikdy jsem bolesti neměl. Omezeni v pohybu a hybnosti take nemam. Je mozne ze takováhle skolioza muze byt bezbolestna i pri zvýšené fyzicke zatezi? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Záleží na úhlu zakřivení, měření dle Cobba, jaký je při skolioze zjištěn. Nevelké skoliozy jsou velmi časté a u mladých lidí žádné potíže ani omezení pohybu nezapříčiňují. Je třeba s ortopedem a rtg snímkem zhodnotit závažnost skoliozy a podle toho léčba. Ve vámi popisovaném věku je vývoj ukončen a zde se jen brání dalšímu zhoršováním předevšém posílením svalstva celéhoí ztrupu. A to vy zřejmě děláte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: