Skolioza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mam od dětství skoliozu páteře Th4-28dx-Th11-45sin-L4,rotace 3 Mam 1dítě, těhotenství a porod v pořádku. Ještě bych chtěla druhé. Zaměstnání mam sedavé, což se nedá 8hod vydržet, bolí to jak čert. Chodím na RHB ale moc to nepomáhá, doma cvičím. Operace je riskatní, toho se bojím. Také mi zjistily že mam o 1,5cm kratší jednu nohu než tu druhou, dá se to operovat, a jaké je to riskatní, pomůže to vůbec, aby se mi to srovnalo a bolesti ustoupily, aspon částečně? Že bych tu jednu stranu, tak nenamáhala, mam podložení do bot. Chci se zeptat zda mam nárok na částečný důchod? Děkuji

Odpověď odborníka:

Neuvedla jste skoliotické ohnutí ve stupních dle Cobba Podpatěnka je nezbytná a při zkratu 1,5 cm pacientovi může hodně pomoci. Stran důchodu se nemůžeme opravdu vyjadřovat, pacienta jsme neviděli, ani jeho potíže ani rtg snímek Omlouvám se.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: