Skolioza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mam od dětství skoliozu páteře RTG: Th4-28dx-Th11-45sin-L4,rotace 3 Tedy od pánve směr nahoru mam 45st a ke krční páteři 28st. DG:skoliosis TH/L gravis Irritatio SI dx Mam 1dítě, těhotenství a porod v pořádku. Ještě bych chtěla druhé. Zaměstnání mam sedavé, což se nedá 8hod vydržet, bolí to jak čert. Chodím na RHB ale moc to nepomáhá, doma cvičím. Operace je riskatní, toho se bojím. Také mi zjistily že mam o 1,5cm kratší jednu nohu než tu druhou, dá se to operovat, a jaké je to riskatní, pomůže to vůbec, aby se mi to srovnalo a bolesti ustoupily, aspon částečně? Že bych tu jednu stranu, tak nenamáhala, mam podložení do bot. Chci se zeptat zda mam nárok na částečný důchod? A pod jakým názvem jsi mohu dočíst o operaci nohou, aby jse to vyrovnalo a jak dlouho bych mohla znovu nastoupit do zaměstnání, Děkuji

Odpověď odborníka:

K invalidnímu důchodu se nemůžeme vyjadřovat. Váš konkretní stav musí celý včetně vyšetření, rozsahu hybnosti, thodnocení snímků posoudit váš ortoped. Takto na dálku bez zevrubných informací přesněji nelze. Operace skoliozy jako takové se provádí v mladším věku. Nyní by přicházelo zhodnocení a úprava jen některých komplikacíí. Znovu doporučuji zevrubné vyšetření a zhodnocení na ortopedii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: