Skolioza a porod

Dobrý den, mám skoliozu druhého stupně v hrudní a bederní krajině, páteř mě ani nebolí, ale doktor neni vůbec nadšený, že plánuji otěhotnět. Strašil mě, že dítě nemusim donosit a že budu mít problémy v těhotenství i při porodu. Je to pravda? Je skolioza důvod k císařskému řezu? Obávám se, že přirozený bych nezvládla, jsem velice drobná do toho mám problémy s páteří, močí a štítnou žlázou. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Výrazná skolioza může být indikace k císařskému řezu, o vhodnosti gravidity konsultujte ortopeda,ale řada žen s tímto postižením zvládne graviditu bez problému. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x