Skolióza+deformace hrudníku

Dobrý den.Včera jsem pokládal dotaz ohledně skoliózy a deformace hrudníku na pravé straně díky rotaci páteře k této straně.Cvičil jsem asi tak od 4.-5. třídy ZŠ do svých 18 let.Je pravda, že doktoři považují za úsúěch, když se vada již dále nezhoršuje, čímž jsem si myslím cvičebním režimem dostáhl.Ale i přesto je moje vada, jak cítit při bolestech v oblasti lopatek až krku na pravé straně, tak to nevypadá hezky v oblasti hrudníku.Korzet mi nikdy předepsán nebyl, ačkoliv bych ho s chutí nosil(vím o co jde).Je možné ještě v mém věku křivku hrudníku a páteře trvale srovnat ať už předepsáním korzetu nebo operací ? Cvičením se obávám, že už zlepšení nedosáhnu, maximálně zpevnění svalstva, ale já bych chtěl něco udělat se svojí kostrou.Mám se tedy nejprve obrátit na ortopedii ve své nejbližší nemocnice nebo se mohu rovnou objednat např. do FN Brno Bohunice ? Na jiném fóru mi to bylo doporučeno, že tam jsou prý odborníci.Kolik stojí taková operace -tedy narovnání hrudníku a srování skoliózy ? Uvažuji i o tom, že bych si jí zaplatil sám. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vy jste neuvedl stupeň skoliozy, najdete údaj - skolioza ve stupních dle Cobba Pokud je skolioza jen do 10 stupňů za skoliozu takovou změnu ani nepovažujeme, kroset se začáná nocit při skolioze právě nad 15 st. a operace se doporučuje podle nálezu při skolioze nad 40 až 50 st. dle Cobba. Pokud existuje skollioza nad 18 let úprava je již obtížnější pokud lze vůbec. Sám bych doporučil, abyste vyhledal svého ortopeda v místě bydliště, ten podle nálezu vás doporučí na vyšetření do Fakultní nemocnice v Bohunicích, kde je speciální ambulance. Nález podom a další léčba podle vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: