Skolioza pateře a mnohočetné exostozy

dobry den, moje 13 letá dcera má od svých 5 let výrustky na kostech nejprve jen na nohou postupem věku po celém těle některé výrustky musely být odstraněny tvoří se jí stale další má také skoliozu a jednu končetinu o 1 cm kratší neustále chodíme po doktorech ortopedové to chtějí řešit tím že výrustek odstraní ale pro nás to není žádné řešení když jsme chodili na rehabilitace fyzioterapeut nam řekl že výrustky mohou být způsobeny právě skoliozou kratší nohu nijak neřeší přitom při chůzi to na dceři jde poznat mírně napadá na nohu a poránu ji to i bolí výrovnávacívložku ji ortoped nepředepsal protože ještě roste a prý jí muže noha ještě dorůst ale já seobávám že si jěště více uškodí tak nevím co mám dělat na koho se mám obrátit ortopedové se ve svých názorech liší od fyzioterapeutů ale přitom by měli spolupracovat prosím o radu kam se mám obrátit jsem ze Zlína byli jsme na vyšetření genetické a na magnetické rezonanci vše bylo vpořádku závěr ortopedů je to rodového původu ale u nás v rodině si toho nejsme vědomi přede děkuji za odpověd greta

Odpověď odborníka:

Růst končetin je opravdu dán geneticky s dosti často se stav při dorůstání stabilizuje. Aby se ale nezhoršoval nález na pateři je třeba vyrovnat postavení pánve právě vhodno podpatěnkou. Obraťte se na dětského ortopeda, jistě vám plně vyhoví.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x