Skolioza, ploché nohy

Dobrý den, je mi 16 let a v budoucnu bych se chtěla stát profesionální obchodní pilotkou. Je problémem, že mám skoliozu a ploché nohy? A byl by to problém i ve vojenském letectví? Slyšela jsem totiž, že piloti stíhaček nemohou mít ani plombu(těch mám taky několik). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Pro vojenské letectví by určitě byly potíže se skoliózou (přetížení a vibrace za letu). Plomby dnes již žádný problém nejsou (platilo v poválečném období), ploché nohy by snad vadily jen pro palubní průvodčí. Na obchodního pilota se páteř posuzuje individuálně po důkladném vyšetření.

MUDr. Miloš Sázel, CSc.
MUDr. Miloš Sázel, CSc.

Specializace: Hyperbarická a letecká medicína
Pracoviště: Ústav leteckého zdravotnictví Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: