Skolióza u syna

Chci se zeptat můj syn 16 let má 47 stupňů skřivenou páteř skoliozu může se to ještě cvičením zlepšit nebo mu pomůže jen operace na operaci má jít 19.9.2016 děkuji za odpověď Lenka

Odpověď odborníka:

Lenko,
bohužel u skolióz, které mají 40 stupňů a více a při nepřítomném ukončení kostního vývoje, je předpokládáno další zhoršení křivky, a proto se ve většině případů přistupuje k operační korekci a obávám se, že i sebelepší rehabilitace by tu příliš nezmohla. Samozřejmě neznám přesný stav vašeho syna, ale dětský ortoped, který ho indikoval k operaci, jistě zvážil všechny možnosti. Přeji hodně štěstí.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: