Skříplý nerv

Dobrý den. Už jsem jedno vlákno o mém problému psala, ale maličko se to rozšířilo za poslední dobu. Od pátku mě bolí za krkem, takovou ostrou bolestí, v sobotu to maličko ustalo ale začala jsem cítit tah v rameni, jako by se mi neprokrvovalo. V neděli ráno jsem cítila mravenčení v palci na ruce a to cítím stále. Doktor mi po prohlídce předepsal Dorsiflex 200 s dávkováním ráno1 odpo2 večer2. chci se zeptat jestli ten cit v palci nemůžu něčím navrátit? bolest v zádech se ztrácí, ale stále to cítím při výkonu jakéhokoli fyzické zátěže. Od 12.11 mám domluvené rehabilitace. prosím o radu jak s tím palcem :-), jestli se to samo uvolní, je to velice nepříjemné. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud Váš lékaře vyloučil hlubší probém v oblasti páteře, výhřez, iritace ploténky, spondylarthrotické změny nebo zánět, pak je jistě na místě správná léčba rehabilitační. Pokud se ovšem jedná o aktivní fyzioterapeutickou léčbu, která je dopplněna o cílené cvičení za účelem znovuobnovení svalových vazem, které jsou v této chvílui zcela jistě v nepořádku. To může být prováděno jak na rehabilitaci, tak u fyzioterapeuta. K úvaze o palci mi chybí právě výsledek vyšetření klinického- lékařem a minimálně rtg.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: