Skřípnutý nerv

Dobrý den.Před měsícem jsem prodělal obyčejné nastydnutí,léčené antibiotiky které provázel kašel.Během této nemoci mě bolelo na levém boku pod žebry.Domníval jsem se,že se jedná o namožení způsobené kašlem.Před týdnem jsem ale doma kýchl,až mi v uvedeném místě ruplo a bolest se zvýšila natolik,že jsem se namohl pohnout.Oblékat a obouvat mě musela přítelkyně.Na pohotovosti jsem se dozvěděl,že se prý jedná o skřípnutý nerv a doporučila léčbu přípravkem Sirdalud.Po týdnu se to trochu zlepšilo,ale bolest při zakašlání přetrvává dosud.Je možné,želéčba trvá tak dlouho,nebo bych měl opět zajít do nemocnice s tím,že obtíže v menší formě přetrvávají.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Radku. Pokud potíže trvají, jděte na kontrolu ke svému praktickému lékaři, rozhodně ne do nemocnice (na pohotovosti se podobný problém blíže řešit nebude, pouze opět dostanete léky na bolest). Příčinou potíží může být, kromě blokády žebra, také poranění mezižeberního svalu při kašli, vzhledem k tomu, že určité bolesti byly přítomny od začátku potíží před měsícem (mimochodem - o jakou nemoc šlo? - "nastydnutí" se neléčí antibiotiky...), je třeba pečlivější zhodnocení a event. i RTG - na tom se domluvíte s praktikem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: