Skrotální kýla

Dobrý den. Mám skrotální kýlu vpravo, kterou jsem poprvé zpozoroval cca asi před rokem zvětšením šourku,který se postupně zvětšoval. Teprve asi před týdnem se objevila boule i v třísle. Jelikož mám crohnovu nemoc cca. 2 roky ( stenoza v oblasti transverza, plánována operace stenozy), bylo mi doporučeno odstranit kýlu klasickou hernioplastikou bez použití sítky. Chtěl jsem se zeptat na Váš názor, jestli se opravdu sítka nemůže použít. Nejraději bych chtěl být operován laparoskopicky s použitím sítky. Pracuji jako kovář a intenzivně sportuji a mám strach,že klasická operace mě nadlouho vyřadí ze života a opět se projeví recidiva. Předem moc děkuji za odpověd. S pozdravem David(29 let)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, síťka by v tomto případě nemusela břišní stěnu bezpečně udržet a obecně není jistě, jestli by byl zákrok laparoskopicky možný. Konkrétně Vám zde říci nemůžeme, to může jen chirurg, který Vás vyšetří. Co si představujete pod pojmem "nadlouho"? Hojení po klasické laparotomii probíhá obvykle v řádu týdnů.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: