Skrotální kýla

Dobrý den, urolog zjistil mému 79. letému otci skrotální kýlu a doporučil vyšetření na chirurgii. V roce 1999 a 2005 otci byla operována prostata (rakovina), nyní se léči hormonálně. Má též revma. Je také po akutním infarktu myokardu-těžká hypertenze (2010) a v roce 2000 prodělal CMP. Jak riziková je u něj operace skrotální kýly (aneztezie)? Jsou i jiné možnosti řešení tohoto problému? Děkuji Dana

Odpověď odborníka:

Riziko tady určitě je jako u každé operace i u zdravého člověka, tím spíše u pacienta s řadou chorob. Skrotální kýla je obtěžující a měla by se řešit. Sám bych volil zevní, ne laparoskopický přístup, v místní aneszetii uzavřením kylní branky a plastikou inw. kanálu. Připravit a dohled při operaci dokáže velmi dobře zajistit anesteziolog.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: