Skvrna na prsou

Dobrý den, přesně před rokem se mi po návštěvě solária vytvořila červená skvrna na pravé straně prsou a trochu i na levém. Vypadalo spíše jako ekzém. Jelikož občas mívám ekzén na rukou, má doktorka si myslela že se mi ekzém udělal i zde a napsala mi nějakou mastičku. Ale za dva měsíce jsem k ní šla zpátky, že ekzém to zřejmě nebude, protože to nemizelo ani po namazání kortikoidem a ani to nesvědilo. Poslala mě na odebrání vzorku z prsu. Test ukázal na podezření na nemoc SLE. Ale paní doktorka mi řekla že mi dá anitibiotikum na boleriozu, že se bojí abych ji neměla, i když krevní testy jsem měla naprosto v pořádku. Napsala mi anitibiotikum deoxymykoin na 20 dní. Chci se zeptat, není zbytečné mi dávat natibiotikum, aniž by byl jasný výsledek?

Odpověď odborníka:

V běžné praxi samozřejmě není vhodné to s antibiotiky přehánět, ale boreliosa tvoří výjimku, u ní vzhledem k možným následkům je lépe přeléčit i při malém podezření, než nechat bez léčby.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: