Skvrna po klíštěti

Dobrý den, prosím o zodpovězení mého dotazu a předem děkuji. V neděli (nebudu záměrně psát před tolika a tolika dny, poněvadž chápu, že se doba zodpovězení mého dotazu může protáhnout) jsem byla na borůvkách a až v pondělí jsem si našla a vytáhla klíště. Bylo malé, nenacucané a jizva byla obvykle červená, lehce vyvýšená a okolí jen trochu zrůžovělo, takže to vypadalo, že se nic neděje. Kolem kousnutí se mi zatím neudělal ani ohraničený prstenec. Proto jsem se rozhodla návštevu u lékařky odložit a šla jsem k ní až ve středu, jen pro jistotu. Firemní doktorka si myslí, že to nic není, ale mě se jizva začala vyvyšovat. Bojím se, jestli je to normální, když by měla po tolika dnech spíše splaskávat. (Taky mě lehce brní prsty a bolí hlava, ale to se mi asi jen zdá – trpím neurastenií a tyhle potíže můžou být z toho). Tak nevím, mám čekat, co se z toho vyvine, nebo mám jít ke své praktické lékařce? Nechci působit jako nějaká hysterka, obvykle tam chodím, až když je to nutné. Nepomohlo by mi, kdybych třeba jedla vitamín B (klíšťata ho prý nesnášejí)? Díky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, červený flek v okolí zákusu klíštěte nějaký čas může trvat, rozhodně by neměl zvětšovat svoji velikost. Pokud tomu tak je, bude lépe lékaře kontaktovat. Přiznám se, že o nesnášenlivosti vitamínu B klíšťaty jsem zatím ještě neslyšel.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x