Skvrna po kousnutí hmyzem

Po kousnutí hmyzem (asi komár, určitě ne klíště) se mi asi za den, až dva, kolem štípance vytvořila nepravidelná skvrna velikosti asi 4 cm. Štípanec jako takový ještě stále občas svědí. Nemyslím, že by se nutně muselo jednat o boreliozu, už i z důvodu, že něco podobého se mi stalo již před měsícem. Ale raději se ptám, v příloze zasílám fotografii. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste si jistý , že opravdu se jedná o bodntuí komárem , tak bych se infekce boreliosou neobávala. Rozhodně skvrnu sledujete, pokud by došlo k výraznější proegresi, zarudntuí, bolestivosti, ještě výraznějšímu centrálnímu výblednutí,tak i když si nejste vědom přisátí klíštěte, není vyloučeno, že se o tuto infekce jednat může. Při zhoršení nálezu bych doporučovala návštěvu lékaře.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: