Skvrna po odstranění mat. znaménka

Dobrý den, před 2-3 měsíci jsem si nechal laserově vypálit 6 mat. znamének. S odstraněním 5 znamének jsem relativně spokojen (rány jsou vidět, ale hojí se), nicméně jedno na levé noze mi dělá starosti. Flek se po zákroku oproti ostatním zvětšil, zarudnul (až do fialova) a nyní je mírně vystouplý. Dostal jsem na to mast ELOCOM, ale já si myslím že zákrok nebyl proveden důkladně a je potřeba s tímto útvarem něco dělat. Můžete mi na základě přiložené fotografie poradit, jestli mám být v klidu a časem se to spraví, nebo je třeba navštívit specializované pracoviště? Děkuji

Odpověď odborníka:

Bohužel na dolních končetinách se vždy kůže hojí jinak a hůře , než na zbývajících částech těla, takže tento výsledek není nic neobvyklého. Doporučuji provádět tlakové masáže ložiska ( třeba u televize - kdykoli si vzpomenete). Elocom používejte max. 2x týdně a jen na to fialové ložisko. Další postup musí určit váš ošetřující lékař .

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: