Skvrny na kůži

Dobrý den, nevíte co by mohli být tyto skvrny ? Asi měsíc se mi tvoří tyto skvrny. Již jsem byl u lékaře a předepsal mi sprej Clotrimazol a gel Micetal. Po týdnu používání ale na těle nevidím žádnou změnu. Skvrny se mi stále dělají, ale pouze na hrudníku a zezadu na rameni

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládám, že bych se shodla s Vašim lékařem na diagnóze pityriais versicolor. Jedná se o kvasinkovou infekci. Týdenní léčba je velmi krátká , léčba musí trvat alespoň 3-4 týdny. I tak Vám bílé flíčky nevymizí, jedná se o neopálenou kůži, kterou kvasinka překrývala a tudíž v těchto místech nedošlo k opálení( kvasinka blokovala UV paprsky).Tyto flíčky zmizí až když okolní trochu opálená kůže vybledne tzn. nejspíše v průběhu zimy. Prevencí těchto projevů je nošení savého bavlněného prádla. Kvasinka je prakticky přítomna na kůži každého člověka, někdy po zapocení se však může pomnožit a způsobovat potíže.

MUDr. Radka Zimolová
MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Kožní-lymfologická ambulance a kosmetika, Nemocnice Atlas Zlín

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: