Skvrny pred ocami

Dobry den, nedavno som absolvovala vysetrenie u ocneho lekara na roznych pristrojoch vratane merania vnutroocneho tlaku. Bolo to kontrolne vysetrenie, kedze odmala mam na jednom oku tupozrakost (+4.0). Lekarku vsak zaujala tzv. asymeytria papil a ze mam akoby tensiu rohovku, tak ma objednala este na specialne rozkapanie na vylucenie zeleneho zakalu. Od toho vysetrenia som si vsak vsimla, ze sa mi cez den stava, ze asi na 1-2 sekundy sa mi objavi (blizsie k vnutornemu kutiku oka) akoby modrozelena skvrna. Trva to naozaj len sekundu a hned to zmizne. Mohlo sa stat, ze pocas toho vysetrenia sa mi nieco v oku poskodilo? Napriklad to fukanie bolo pre mna dost neprijemne. Podotykam, ze mavam este asi 1-2x do mesiaca migrenu s aurou, ale pri nej mam len slaby iskrivy vypadok v zornom poli na par minut. Mam sa tej skvrny obavat alebo si to nevsimat? Vidim to hlavne, ked som pred obrazovkou alebo ked sa pozeram na svetle pozadie. Dakujem za Vasu odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že pokud by se jednalo o nějaký závažnější problém, jistě by jej odhalil Váš lékař během vyšetření, tím spíše, pokud bylo toto vyšetření provedeno v rozkapání, tzn. že lze prohlédnout i celou oblast sítnice. Pokud tedy skvrnka nebude měnit svůj charakter, nemusíte se nijak obávat a je možné si tohoto nevšímat. Přeji hezký den.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x