Slabá bolest v lýtkách

Dobrý den, cca 3 týdný mě střídavě pobolívá v lýtkách, je to taková slabounká bolest, pocit bolesti podobná jako růstové bolesti, ale jen tak lehce, nic hrozného. Prsty mi nebrní, nikde mě nepálí, více to cítím u pravé nohy. Někdy mám stejný "pocit" i v šíji a pažích. Chci se zeptat, zda-li i takto by se mohla začít projevovat polyneuropatie, která mě děsí. Je pravda, že od září jsem v permanentním stresu, jelikož jsem hypochondr a hrozně se bojím nádorů. V září to začalo bolestmi hlavy, kdy byl poté zjištěn cc a cb syndrom na krční páteři, bolest na hrudi, kde bylo následně zjištěno zablokované žebro, mám problémy s páteří dlouhodobě. Je mi 31let. Za posledních 7 měsíců mám RTG krční a bederní páteře, RTG plic a srdce, sono prsou, xkrát kontrola EKG, 4x krevní obrazy, z toho jedne diferenciál a elfo bílkoviny, testy na d-dimery, neurologické vyšetření, čeká mě ještě revmatologické vyšetření. U krční páteře mám cc, cb syndrom, spondylozu, mírně snížen prostor mezi C5 a C6, u bederní diskopatii L5/S1, sníženou etáž L4 (často mě bolí z pravé strany nad zadkem do stehen vzadu až do těch lýtek), spondylozu, nějaká artrosa, radikulopatie...Bederní páteř mě bolí cca 4 roky při předklonu, když sundavám děti z rukou, musím narovno, to už se neohnu, od roku 2012 beru Letrox 50 na hypofunkci šž, kterou mám co půl roku sledovanou a dobře kompenzovanou. Myslíte, že když by se v těle odehrával nějaký závažnější proces, že by už nějaká hodnota na tento jev někde poukázala? Trochu se obávám toho vnitřního "pocitu" bolesti v končetinách, byt je to jen taková nepatrná konstantní bolest, když něco dělám, ani ji necítím, v noci spím dobře, to mě také nebolí...děkuji moc, P.

Odpověď odborníka:

Polyneuropatie ve vašem věku je méně pravděpodobná, spíše jsou potíže vycházející z bederní pateře, kde dle vašeho popisu jsou změny. I když máte řadu vyšetření je na místě především cévní vyšetření, cévní ambulance jsou při každé okresní nemocnici , zhodnotit průchodnost tepen a žil. Neurologické vyšetření zhodnotí i stav , hybnost, citlivost, reflexy dolních končetin a pokud byste se opravdu polyneuropatie obávala vyloučí ji vyšetření EMG. Nyní bych se zaměřil na léčbu na rehabilitaci, pohybová a fyzikální léčba, k vašim lékům bych doplnil terapii vitaminem B 6, pyridoxin.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nové léky na cukrovku vsází na ledviny, navíc se po nich hubne!
Hysteroskopie
Články: Hysteroskopie
Hysteroskopie je...
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: