Slabá menstruace

Dobrý den, do začátku července letošního roku jsem dlouhodobě brala antikoncepci Mercilon. Následně jsem ji vysadila po menstruaci na začátku července. Během posledního cyklu jsem užila postinor a asi po 14 dnech escapelle. Pokaždé jsem je užila včas po styku. Po užití postinoru se dostavilo něco mezi špiněním a menstruací v době, kdy jsem menses ještě neočekávala. Escapelle jsem užila už v době, kdy se měla dostavit menstuace. Ta se mi zpozdila asi o 5-7 dní a je neobvykle slabá. Dělala jsem si těhotenský test verto 10 po 4,5 dnech po styku a vyšel mi negativně. Jsem dost hubená a v poslední době jsem ještě v důsledku stresu něco zhubla, nyní vážím 42 kg. Může být slabá menstruace důsledkem toho nebo můžu být těhotná? A můžu během této slabé menstruace začít s opětovným užíváním antikoncepce? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, postkoitální antikoncepce poměrně dost může rozházet cyklus.navíc pokud jste tak moc hubená, může být slabší menstruace následek.těhotná být také můžete,ale je to málo pravděpodobné.v každém případě můžete začřít brát antikoncepci v 1.den menstruace, nedělejte pauzy mezi antikoncepcí měsíc,je to pro tělo poměrně šok, ,měsíc bez ATK,a pak zase ATK.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: