Slabé krvácení při braní antikoncepce

Dobrý den pane doktore, Už asi 5 let beru antikoncepci Lindynette 20 a jsem celkem spokojená. 24.7. jsem měla pohlavní styk se svým přítelem a den na to jsem si místo své obvyklé doby ve 22:00 zapomněla vzít prášek a vzala jsem si ho až po 5ti hodinách. Další den na to se mi stalo úplně to stejné, ale opět jsem si ho vzala do 12ti hodin. Pak už jsem je brala normálně. Další styk jsme měli až 5.8. V pátek 7.8. (včera) jsem ale začala slabě krvácet. Nikdy předtím se mi to nestalo. Do dobrání platíčka mi chybí 3 prášky a chtěla jsem oddalovat menstruaci kvůli dovolené příští víkend. Poradil byste mi, prosím, co s tím?

Odpověď odborníka:

Pokud nebyla prodleva delší než 12 hodin gravidita by hrozit neměla ale pokud slabě krvácíte je velká pravděpodobnost že by jste krvácela při pokusu o odsun, lépe by bylo použít zbylé 3 tablety a poté si udělat normální 7 denní pauzu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: