Slabě pozitivní test

Dobrý den, ve svůj devatenáctý den cyklu a jak jsem později zjistila den po ovulaci jsem měla chráněný pohlavní styk. Přítel se udělal do kondomu a ještě pár vteřin byl ve mně, kondom nepraskl ani nic podobného, dávali jsme si pozor. Jedenáct dní na to, tedy 29 den cyklu přišla menstruace. První čtyři dny byla dost silná, ale krev byla spíš hodně hustá i se sliznicí, další dva dny takové silnější špinění. Včera - asi šestnáctý den po případném oplození, jsem si dělala z ranní moči těhotenský test - vyšel negativní, ALE na testovací ploše se ukázal duch druhé čárky (takže vlastně asi pozitivní? - druhá čárka je hodně slabá, ale je tam). Dnes mě bolí podbřišek, jako kdyby měla přijít menstruace. Měřím si bazální teplotu a během menstruace mi klesla na 35,7 a dnes ráno byla dokonce 35,6 stupňů. Dítě si nemohu dovolit, takže ten těhotenský test a bolesti břicha mě dost deptají. Ale neměla by potom být bazální teplota vyšší? Jinak menstruace neměla zpoždění, normálně mi přichází 29DC. Ovšem tři dny před tím posledním pohlavním stykem jsem užila postinor (myslela jsem si, že ovulace proběhla dřív a z předešlého chráněného pohlavního styku jsem byla hodně vyplašená). Takže moje otázka - je možné, že bych byla těhotná, přestože jsem měla menstruaci se sliznicí a klesla mi bazální teplota z 36,5 na 35,6?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotná s největší pravděpodobností nebudete, spíše můžete mít močovou infekci. Zopakujte test zhruba za týden.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: