Slabinová kýla

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako sa prejavuje uskřinutí kýly navonok a či je bolesť akútn alebo dlhodobo pretrváva? Kýla mi nebola ešte diagnostikovaná, avšak na tele sa mi v slabinách objavilo zväčšené vydutie, ktoré sa mi niekedy objaví a niekedy zase zmizne, je mäkké a dá sa zatlačiť. Avšak miesto je nepríjemne bolestivé, trochu ma v ňom pichá, avšak nie je na dotyk citlivé, ale mám pocit v bruchu ako počas zápchy. Preto by ma zaujímalo, či môže ísť skutočne o kýlu a prípadne jej usřinutí? Tiež by ma zaujímalo ako dlho po prípadnej operácie môžem nastúpiť naspäť do práce (pracujem ako čašníčka). Ďakuejm veľmi pekne za akúkoľvek odpoveď.

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o tříselnou kýlu a podle vašeho popisu je tomu patrně tak je vhodná operace. Operace se dnes převážně provádí laparoskopickou cestou, je velmi šetrná. Nástup do zaměstnání po takovéto operaci je podle charakteru zaměstnání asi 10-14 dní. Uskřinutí je velmi závažná příhoda, která se projeví silnou bolestí, pokud by do uskřinutí bylo zavzato střevo potom se jedná o poruchu pasáže s možným postižením střeva nedokrevností. Nad uskřinutou kýlou nesmí slunce ani vyjít ani zapadnout je staré chirurgické rčení, takže se musí urychleně operovat. Doporučují vyšetření neodkládat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x