Slábnoucí ozvy plodu při kontrakci

Dobrý den, mám dotaz ohledně ozvů plodu..jsem nyní 38.tt.mám domácí ultrazvuk na snímání ozvů plodu.mám tak obden silné poslíčky a někdy jedna kontrakce nebo ztvrdnutí břicha trvá i více jak 3 minuty. náhodně jsem jednou při delší kontrakci zjistila, že se miminku začínají ztrácet ozvy..podle síly kontrakce někdy lehce pod 100 někdy i níže k 60..je to ale vždy jen při dlouhé kontrakci.vždy tak po minutě začíná tep miminku klesat a zvedá se vždy ihned po ukončení kontrakce. řešila jsem to samozřejmě s paní doktorkou a ona mi jen řekla, že se to může stávat a do porodu se s tím nedá nic dělat. jde mi hlavně o to, jestli když má miminko cca na 2 minuty snížený tep, jestli to bude mít vliv na jeho mozek. jak dlouho vydrží s nízkým přísunem kyslíku.kontrakce mi trvají někdy i 4 hodiny..děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládám, že už chodíte do těhotenské poradny, kde Vám natáčejí i monitor - záznam klidové srdeční akce plodu. Pokud lékař zhodnotí tento záznam jako normální, svědčí to zatím o tom. že miminko má dostatečné rezervy a kontrakční činnost dělohy při porodu, ale také slabší tvrdnutí břicha ke konci těhotenství zvládne. Během kontrakce dochází ke zhoršenému cévnímu zásobení placenty a tím i přenosu kyslíku k plodu, tento stav je ale krátkodobý a přechodný a nemá žádný vliv na změny mozku dítěte. Pokud by se tento stav prohluboval, např.během porodu,objeví se změny na záznamu monitoru a povede to lékaře k rychlému ukončení porodu operační cestou.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: