Slabost, extrasystoly ...

Dobrý deň, mám 14 rokov a 16.2 som bol hospotalizovaný v nemocnici kôli búšeniu srdca a vysokému tlaku, hneď po prijatí do nemocnice mi spravili EKG ktoré bolo v norme. Daľej spravili echo srdca ktoré bolo taktiež v poriadku, sonografiu obliciek a holter výsledky boli dobré no tlak stále býval okolo 150/90 a pulz 80-90. Poslali ma na kardiológiu bol som na nej asi pred dvoma týždňami, zopakovali EKG, echo srdca a holter. Povedali že mam systolickú hypertenziu a tachykardiu. Dali mi Concor 5mg pol tabletky ráno, tlak sa uz upravil na 115-135/65-85 a pulz 55-75. Ale stále mi býva zle (pocit "zastavenia" srdca potom zadýchania, slabosť cítim skoro celý deň a niekedy cítim niečo ako trhanie na srdci.) Bol som na psychiatrickom vyšetrení lebo vraj to je psychická nadstavba. Psychiatrička povedala že ten pocit "zastavenia" srdca spôsobuje extrasystolia a dala mi Neurol jednu tabletku večer a pol rano. O 2-3 týždne idem na kontrolu na kardiológiu. Ale bojím sa tých slabostí pocitov zastavenia srdca trhania a hlavne tej extrasystolie. Prosím vás myslíte že je to len psychické a nieje sa čoho obávať alebo to môže byť nejaká chyba na srdiecku a je dôvod na obavy?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemyslím si, že se jedná o závažnou srdeční arytmii a nezávažné extrasystoly jsou poměrně časté. Každopádně by ale měla být ještě vyšetřena štítná žláza, jejíž dysfunkce může zbůsobovat mj. i srdeční arytmie.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: