Slabší pohyby

Dobrý den, pane doktor, jsem v 31. týdnu těhotenství a zdá se mi, že pohyby už necítím tak intenzivně. Jsou jakoby slabší a už se mi tak nevlní bříško a necítím takové kopance, ale jinak pohyby cítím. Nejvíce jsem je vnímala kolem 28. týdne. Myslíte, že je miminko v pořádku? Je to normální? Poslední velký UZ nás čeká až ve 33. týdnu. Poslední UZ ve 24. týdnu, mimčo v pořádku, váha 650 g. A ještě se chci zeptat, zda mohu v těhotenství používat intimní mycí gel Saforelle? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Saforelle můžete používat.Co se týče pohybů, každé dítě je jiné, některé línější některé živější, podstatné je,aby se frekvence a intenzita pohybů příliš neměnily.Máte-li pochybnosti při trvajícím zeslabení či naopak zesílení pohybů dítěte je pak lepší navštívit lékaře a nechat zkontrolovat, zda je vše v pořádku, už pro Váš klid. Můžrte také orientačně pozorovat vsedě čí vleže na boku , jak dlouho trvá, než ucítíte 10 pohybů dítěte . Tato doba by neměla překročit 2 hodiny

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Články: Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Pocit studených rukou a...
Bromelain
Články: Bromelain
Ačkoli je někdy uváděno, že...
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Lumbální punkce, slangově...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: