Sle

Dobry den, tri dny po hodinovem cviceni v posilovne jsem sla na odbery krve a vysly mirne zvysene AST a ALT a hodnota kreatinkinazy 70 - je mozne, ze je to po tom cviceni (lecim se se SLE)? Muj lekar si nebyl jisty, cviceni prozatim zakazal. Cvicila jsem cca mesic a pul, dohromady 7x. Od te doby mam stale stupnujici se bolesti a slabosti svalu - neudrzim ruku na volantu, nejsem schopna jakekoliv fyzicke zateze (bolest, slabost), ... Bolesti mam i pri naprostem klidu. Obcas je to lepsi, pak z niceho nic se to opet rozjede. Je mozne, ze diky memu onemocneni trva svalum regenerace dele po tom cviceni? Mezi poslednim cviceni a prvnimi problemy ubehl cca 1 mesic. Nebo muze byt pricina jinde, popr. kde? Moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

U systémových onemocnění typu SLE není snadná odpověď. Již drobná infekce může změny v krevních hodnotách měnit. Pokud se nejednalo o větší přetížení, které zapříčinilo až anatomické změny ve svalu typu vlastně úrazu svaloviny , jsou zvýšené hodnoty vyvolané excesivním cvičením méně pravděpodobné zvláště u hodnot ALT,AST. Doporučuji konsultaci s internistou nebo revmatologem, kde jste sledována a zjištění příčiny patrně jiné než ortopedicko traumatologicko rehabilitační.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: