Šle x opasek

Dobrý den. V porovnání s tím, na co se Vás lidé ptají, bude můj dotaz působit možná nemístně, ale věřím, že mi přesto třeba budete moci poradit. Před nějakou dobou jsem začal nosit šle. Nejsem snad příliš silný, ale pásky u kalhot mi působily otlaky břicha. S kšandami jsem spokojený, zdají se mi mnohem pohodlnější, a proto i zdravější. Mé manželce to ale vadí a tvrdí, že je to "dědkovské". Jsem ročník 1940, ale za starého se nepokládám, jsem stále aktivní. Navíc šle nosím pod sakem, svetrem apod., takže na veřejnosti nejsou vidět. Rád bych se Vás proto jako odborníků zeptal, jestli lze z lékařského hlediska preferovat šle před opaskem, a zda na toto téma existují nějaké výzkumy nebo literatura. Byl by to dobrý argument pro manželku, která by mi pak přestala nošení kšand vyčítat. Děkuje a zdraví Josef Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o výzkumech v této oblasti mi není nic známo a a ni na internetu jsem nic nenašla, ale logicky opasek může stlačovat, zejména vsedě, oblast břicha, což může působit jak nepohodlí, tak teoreticky i bolesti břicha a příliš utažený opasek může tlačit na břišní orgány, což není příliš žádoucí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Šle x opasek | Od: Vladimír | 30.3.2009 12:57
Dobrý den. Myslím si, že pokud jsou pro Vás kšandy pohodlnější než opasek, pak není co řešit. Osobně je mám také raději. Vaše manželka si určitě zvykne, přece nejste spolu kvůli tomu, co používáte k tomu, aby Vám nespadly kalhoty. Zvlášť když, jak píšete, je nosíte pod svetrem nebo pod sakem. I když dnes snad už neplatí, že nosit šle na veřejnosti je prohřešek proti dobrým mravům.
S pozdravem
Vladimír
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: