Slepé střevo nebo srůsty?

Chtěla jsem se zeptat jestli při zánětu slepého střeva bolí i pohlavní styk...Byla jsem na vyšetření u gynekologa s tím,že mě bolí již 5 měsíců po císařském řezu oblast kolem jizvy na pravé straně a bolest se přesouvá i do okolí pupíku..Již jsem jednou psala o tomto problému,že v klidové fázi cítím spíš jen slabou bolest/tlak..a břicho je na dotek citlivé štípe a řeže...gynekolog mě tedy vyšetřil,že po gynekologické stránce je vše v pořádku a poslal me na laparoskopii at se mi do břicha podívají co tam mám.Popravdě uvažuji o tom,že na laparoskopii nepujdu pokud to jsou srůsty což vypadá,že ano pokud vyloučíte slepák..tak by to ani nemělo cenu,srůsty se objeví znovu a možná i věčí...Chci se vás tedy zeptat jestli se srůsty i ted můžou ještě zvětšit či rozčířit nebo to již zůstane stejné...a zda li to může být slepé střevo když mě to bolí i při styku děkuji moc

Odpověď odborníka:

Zánět slepého střeva opravdu může způsobit podobné bolesti včetně jejich zhoršení při pohlavním styku, ovšem domnívám se, že pokud by o tento problém šlo, netrvaly by potíže bez nějakého vývoje takto dlouho a charakter bolesti by byl jiný. Zda je v oblasti slepého střeva nějaký problém lze obvykle dobře posoudit pomocí ultrazvukového vyšetření (odliší i event. "chronické" změny). Pokud by potíže byly opravdu dány "srůsty", po půl roce bych už neočekával zhoršení. Takže v náhledu na vhodnost provedení laparoskopie bych se přikláněl spíše k Vašemu názoru - doporučuji věc probrat s Vaším gynekologem a sdělit mu svůj názor, event. vhodnost operace konsultovat ještě s chirurgem a provést každopádně podrobnější ultrazvukové vyšetření.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x