Slepení předkožky u malých dětí

Dobrý den, prosím o radu. Syn, jsou mu 3 roky má přilepenou předkožku k žaludu a nevím, zda mám jít s ním k urologovi na odlepení, či stále čekat, zda se odlepý sama. Mazili jsme kortikoid. mastí asi měsíc a malinko se slepení zmenšilo, měl to pomalu slepené k dirce na čurání a díky masti se to poposunulo, asi tak o 4 mm. Dětská doktorka řekla, abych to řešil s urologem a mazat již už nemáme. Co poradíte??? Máme ještě čekat a nebo aby urolog provedl odlepení???? Jinak žádné problémy s pinďou nemá. Mám zase zkusit mazat opět mastičku? Děkuji a nashledanou p. Zíka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Josefe. Musím dát za pravdu Vaší paní doktorce- taky Vám doporučím návštevu u urologa, ten totiž už zběžným vyšetřením pozná, kde ještě fimóza půjde upravit pouhým přetahováním předkožky a kde je už nutný chirurgický zákrok. Kortikoidy rozhodně NE! Nejsou určeny k dlouhodobé aplikaci, a v konečném důsledku pak můžete synovi ještě více uškodit. To raději používejte obyčejnou vazelínu nebo Mesocain gel ( zároveň působí i proti bolesti).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: