Slinivka

dobry den, asi pred pul rokem jsem mel podrazdenou slinivku, nyni me opet trochu zacalo bolet bricho, byl jsem na laboratornim vysetreni krve a amylasu mam v poradku, ale lipasu mi nezjistovali, myslite ze kdyby me opet trapila slinivka , tak muze byt lipasa zvysena a amylaza v poradku? dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pro diferenciální diagnostiku je nejvýznamnější vzestup amylázy. Dále stoupá lipáza a CRP v séru, bývá hyperglykémie, hypokalcémie a leukocytóza. U nejtěžších forem (což nebude s největší pravděpodobností ale váš případ) nemusí být odchylky od normy.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: