Slinna zlaza

Dobry den pani doktorko, dekuji za odpoved na mynuly dotaz ohledne slinne zlazy (leva je vetsi nez prava, delsi dobu beze zmeny). Dnes jsem byla u zubare. Zjistil ze z jednoho vyvodu nevytekaji sliny a pohmatem na krku se mu ta starana zda tuzsi. O kaminek pry nejde. Ze se namam obavat ze to nic vazneho neni. Tak se ptam jeste Vas zda mam byt opravdu v kidu. Zadne obtize nemam, jen me zarazilo ze tam nic nenasli.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě chápu, že chcete uklidnění, ale to by vám měl poskytnout váš lékař a to dalším doplnujícím vyšetřením, já osobně bych si netroufla bez vyšetření vyloučit, že nejde o kamínek.... proč pan doktor nezvolil třeba sonografii či CT(podle zvyklostí pracoviště) nebo kontrastní zobrazení vývodu žlázy (sialografii)? To se dělá na spec. pracovištích, proto další vyšetření žádejte /stomatologické oddělení nemocnice nebo kliniky ve větším - krajském- městě - můžete požádat i sama a objednat se, jde o tzv. konziliární vyšetření/, je to vaše zdraví. Zkuste se nejprve s pane doktorem dohodnout, aby vás na konziliúm a dovyšetření poslal a teprve potom intervenujte sama. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: