Slzení oči,štípaní očí + zhoršený zrak

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může blesk z malého fotoaparátu poníčit zrak z velmi častého foceni,zhruba za měsíc 10x denně?je blesk špatný na oči a nebo může něco způsobit?Děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, může být při velmi častém bleskání škodlivý (10x do měsíce asi ne), ale u většiny fotografických aparátů je zabudována funkce redukce červených očí, která malým předbleskem tuto možnost minimalizuje. Jděte na vyšetření na oční ambulanci, zhoršení zraku může být zapříčinno něčím jiným (alergií, podráždění látkami se kterými jste v kontaktu, tzv. suchým okem a podobně), v dnešní době nejčastěji dlouhým pobytem u obrazovky PC - právě příznaky popisované jako suché oko. Jděte se poradit do oční abulance, lékař váš vyšetří a doporučí ošetření a léky na základě zjištěné diagnosy. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: