Slzné kanálky

Dobrý den,mám cukrovku od 3let,v 18 letech u mě zjistili zlatého stafilokoka v nose,který byl neprůchozí.Operativní zákrok ORL byl ale zrušen z důvodu zjištění plicní sarkoidósy.Jsem sledován každé 2měsíce v poradně /rentgen,spirometrie/.Také jsem objednán již 2roky na oční operaci slzných kanálků z důvodu jejich neprůchodnosti,kterou stále odkládám,protože mám strach.Oči musím několikrát denně vyplachovat a vymačkávat hnis.Vím,že oční operace mě čeká,jen nevím jak dlouho ji můžu ještě odkládat.Na ORL mě doktor oznámil,že stav v nose je stabilní,vyloučil úplné vyléčení /dodnes se dělají krusty/. Děkuji předem za Vaši odopvěď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Milane! Mám dojem, že jste nepoložil žádnou otázku. Operace slzných kanálků se nebojte, před výkonem vás jistě bude chtít vidět váš diabetolog i plicní lékař, kteří vám potvrdí, že pro vás operace nepředstavuje významné riziko. Co naopak vašim očím neprospěje je vleklý hnisavý zánět. Doporučuji vám proto co nejdříve opět navštívit očního lékaře a domluvit se s ním na dalším postupu. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: