Slzné kanálky

  • Dotaz od: vlasta cerna
  • Publikováno: 21.12.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den,dotaz se týká syna /20let/.Má cukrovku,sarkoidosu a zlatého stafilokoka v nose.Před 3roky byl objednán na oční operaci slzných kanálků,kterou s obavami odkládá.Z očí si několikrát denně vyplachuje hnis.Mám obavy,jak se může nemoc vyvíjet dál.Děkuji předem za odpověď.Vlasta Černá

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se syn již z této adresy ptal, vím,ž e mu byla doporučena transplantace kanálků - nemoc je již v pokročilejším stadiu, a proto bych operaci rozhodně doporučovala. Jde o to, že má nejen potíže, problémy a nepříjemnosti místní s hnisem a bolestmi, ale u cukrovky není dobré mít jakýkoli zánět v těle a může to mít vliv i na celkovou kompenzaci cukrovky. Dochází totiž k dráždění imunitního systému těla zánětem a to má vliv i na stav cukrovky. Pokud bude pořád oddalovat operaci, nepomůže si, naopak, může dojít k rozšíření zánětu tak, že mu třeba už ani ta nabízená transplantace nebude moci býti provedena. Prosím, apelujte na něj, operace není nijak dlouhá nebo nebezpečná, at na ni jde, uvidíte i on, že se mu uleví! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: