Šmajdání u syna

Dobrý den, mám syna 4,5 let a šmajdá, vtáčí plosky nohou dovnitř. Když se podíváme na jeho nohy tak je má do X. Naše paní doktorka (ortopedka) nám řekla, že je to způsobeno tím, že rychle vyrostl. Dostali jsme vložky do bot a ortopedickou obuv na míru a doporučení na uvolňující masáže. Je to prý dlouhodobá záležitost a pokud prý bude mít nohy rozmasírované a povolené svalstvo tak se to samo srovná.... již je to více jak rok a nezdá se nám posun k lepšímu, myslíte že máme vytrvat a nebo vyhledat jiného odborníka? Neradi bychom něco zanedbali. děkuji

Odpověď odborníka:

Jedná se o velmi časté potíže i pozorování rodičů. Velmi je třeba dohlédnout na kvalitu botiček, nekupovat ty nejlevnější, ale ty, které jsou pevné a do jisté míry pomohou formovat nožičku. Dítě rychle roste a stav se většinou upravuje. Dbal bych na rady dětského ortopeda, který tyto poruchy vidí a má zkušenosti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Články: Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Možná jste o nich zatím moc...
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: