Smecta a antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz ohledně vlivu Smecty na antikoncepci. V sobotu 6.2. ráno se u mě dostavily střevní potíže, které jsem vyřešila užitím Smecty. Další potíže se neobjevovaly, bohužel jsem ale Smectu užila ve stejný čas jako antikoncepci (1. týden, šestá pilulka). V něděli 7.2. jsem si vzala naposledy preventivně Smectu a znovu ve stejný čas jako antikoncepci. Bohužel až následovně jsem si přečetla, že by se léky neměly užívat současně se Smectou. Vyvozuji tím správně, že je účinnost antikoncepce narušena? Bohužel jsem měla nechráněný pohlavní styk ve čtvrtek 4.2., je možné při následném narušení účinnosti antikoncepce těhotenství? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Protože Smecta má velké absorpční schopnosti může narušit účinek antikoncepce a tak i gravidita je možná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: