Smegma a zarudlé až zahnědlé okolí

Vážený pane doktore Vašinko, už delší dobu mám k žaludu přilepenou část předkožky a jedná se o tzv. smegma. O tomto problému jsem si četl a zjistil jsem, že se přilepená část dá pravidelným a intenzivním přetahováním předkožky odlepit. Je to pravda? Dále bych se chtěl ještě zeptat na oblast, která je trvale zarudlá až zahnědlá. Těžko se popisuje odstín, ale dá se říct, že má vždy jinou barvu, než zbytek žaludu. Tato oblast se nachází právě kolem místa, k němuž je přilepena část předkožky. Je to problém ohrožující na celkovém zdraví? Nechtěl bych podstupovat nějaký zákrok u urologa, pokud se dá tento problém vyřešit výše zmíněným způsobem. Zmizela by po odlepení i zarudlá část? Děkuji Vám předem za všechny odpovědi. Přikládám dokumentační foto.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o zanedbaný stav. Předkožka měla být již odlepená a volná. Pokud by to šlo postupným stahováním uvolnit, tak jedině dobře. Jinak bude nutný výkon. barva kůže se poté postupně upraví. V tomto stavu riskujete do budoucna například nádor penisu

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: