Smithova zlomenina

Hezký den,dne 17.6.2015 mě byla provedena operace na levém zápěstí,předloktí a loket.Stp.intraartikulární fr.olecranu ulny s fIxaci fragmentů dvěma K dráty,a cerkláží bez významné dislokace,stp-abrupci hrotu procesus coronoideus lomné bez dislokace.Postavení v loketním kloubu je normální.STP:intraartikulární kominutivní fr. distální metaepifýzy radia s fixací fragmentů kov. dlahou se schodovitou deformací.kl. plochy rádia o 2 mm., osové postavení fragmentů je normální.Dále stp. abrupci stylu ulny bez dislokace fragmentů.Jeden drobný mezifragment 5 mm.fr. rádia patrný podél ulnám kortikalis metafýzy rádia.Mám stále opuchlé prsty a hřbet ruky.Jak ai dlouho ? Chladím.Moc děkuji za odpověď. Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Píšete o otoku hřbetu ruky, předpokládám, že tedy již nemáte sádrovu fixaci lokte, maximálně zápěstí, která se dává maximálně na 5 týdnů. Otoky trvají obvykle do 6 týdnů , je vhodné zahájit RHB cvičneí a magneto terapii s vířivkou , bude však nutné poradit se s operatérem, Vaše zrěnní je dle mého závažné a bude vyžadovat dlouhodobou řízenou rehabilitaci

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x