Snaha o těhotenství

Dobrý den, v září 2015 jsem po asi 12letech vysadila hormonální antikoncepci (Daylette) a snažíme se o miminko. Po vysazení HA mi první menstruace přišla až po 45dnech a v podstatě všechny další cykly až do teď jsou velmi nepravidelné - pro představu uvádím jak následovaly 24dní, 35dní, 24dní, 32dní, 29dní, v dalším cyklu menstruace vůbec nepřišla takže 51. den cyklu mi pan doktor píchl injekci na vyvolání a po 5 dnech mi menstruace přišla, další cyklus byl potom po 22dnech, pak po 39dnech a dnes jsem menstruaci dostala po 20 dnech, přičemž před touto poslední menstruací jsem si zkusila udělat ovulační test, ten jsem měla pozitivní v pondělí 8.8., ten den jsem měla i bolesti v levé části břicha a bedrech, což mi v minulosti pan doktor říkal, že může být právě příznak probíhající ovulace, ovšem dnes, tj. 6. den po ovulaci mi přišly měsíčky. Pokud jsem se správně dočetla, měla by fáze mezi ovulací a menstruací trvat alespoň 10 dní, aby došlo k potřebné změně hormonálních hladin a bylo vůbec možné otěhotnění. Ovulační test jsem si zkoušela dělat již víckrát(ale ne pravidelně v každém cyklu) ovšem nikdy jsem jej neměla pozitivní, tentokrát poprvé, ale každý měsíc mívám jeden den ty píchavé bolesti v podbřišku. Při vyšetření na gynekologii mi pan doktor říkal, že vidí na UZV ve vaječnících dozrávající folikuly v různých velikostech, takže podle něj je u mě vše v pořádku, nepravidelnost cyklu zatím nijak neřešil. Ještě bych uvedla, že mám diagnostikovanou androgenní alopecii, podle odběrů na endokrinologii v lednu 2015 byly hodnoty všech hormonů v normě( (FSH, LH, estradiol, progesteron, androstendion, prolaktin), pouze zjištěna mírně zvýšená hladina volného testosteronu - hodnota 2,8 - což se nijak neřešilo. V té době jsem ještě užívala HA, tak nevím, jestli tím výsledek nemohl být ovlivněn/zkreslen. Ráda bych znala Váš názor, zda by zvýšená hladina volného testosteronu mohla mít vliv na nepravidelnosti cyklu a jak se takto nepravidelná menstruace řeší při snaze o otěhotnění. Pomohly by nějaké rostlinné přípravky? Děkuji za Vaši odpověď!

Odpověď odborníka:

Hladina testosteronu je jen nepatrně nad normu takže si nemyslím že by v tom byl problém, každá ovulace nevede ke graviditě, bylo by vhodné pravidelně kontrolovat ovulační testy a tak také měření bazálních teplot který kromě ovulace ukáží i na kvalitu 2 fáze cyklu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Články: Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Pokud jste silný kuřák...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak zatočit s únavou doprovázející psoriatickou artritidu
Články: Jak zatočit s únavou doprovázející psoriatickou artritidu
Patříte-li k těm, kteří...
Jak vyzrát na gynekologické záněty
Články: Jak vyzrát na gynekologické záněty
Infekce a záněty ženských...
Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Články: Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Možná patříte k lidem...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x