Snášenlivost antikoncepce

Dobrý den pane doktore, píši kvůli dvou dotazům: 1. Asi dva roky beru HAK Katya. Nikdy jsem s ní neměla problémy, ale v poslední době se při vysazení a následně krátce po nasazení kvůli sedmidenní pauze, necítím úplně dobře. Velmi snadno se rozčílím, rozpláču a tak dále. Okolí mě musí asi vnímat jako labilní osobu. Chtěla bych se zeptat, zda by se problém vyřešil změnou značky HAK anebo úplným vysazením. 2. A druhý dotaz se také týká antikoncepce - během posledního půl roku se mi podařilo 2 × omdlít. Lékař mě vyšetřil a nic neobjevil. Chtěla jsem se zeptat, zda to nemůže souviset s antikoncepcí. Na gynekologii mi nikdy nedělali žádné testy, zda ji mohu brát. Trochu jsem se na to ptala, ale dr. mi řekla, že mi je klidně udělá, ale jen ty základní a za 600 Kč. Je to normální praxe? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Omdlívání s antikoncepcí pravděpodobně souviset nebude, psychické změny ano,mohla by pomoci změna preparátu ,pokud není positivní rodinná anamneza na tromboembolismus je skutečně nutné si toto v současné době nadstandardní vyšetření hradit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: