Snášenlivost léků

Dobrý den paní doktorko,užívám oxazepam.Od pana doktora jsem dostala lék na tlak perinpa 4 mg/1,25mg,v příbalovém letáku je napsáno,že by se neměl tento lék užívat s lékem na léčení deprese,úzkosti např.tricyklická antidepresiva nebo neuroleptika.Chtěla jsem se zeptat,jestli mohu tyto léky užívat dohromady.Děkuji za odpověď Soňa

Odpověď odborníka:

Jsem lékař, nikoli lékařka, nevím, jestli to nevadí. Obecně není oxazepam ani antidepresivum, ani neuroleptikum zejména nikoli neuroleptikum a antidepresivum starších generací (z šedesátých let). Ani ta starší léčiva nemají v kombinaci s oxazepamem větší problémy, lze je kombinovat. Obecně: nečtěte příbalové letáky, jsou konstruovány nikoli pro info pacienta, ale pro farmaceutické firmy, které lék prodávají. V podstatě, aby nemuseli platit případné nežádoucí účinky, resp. jejich následky, uvedou tam cokoli, co se i náhodně objevilo u zkoumaného vzorku populace během klinického studia. tedy zánět prostaty i mimoděložní těhotenství. Myslím, že se u Vás jedná o úzkostnou, nebo úzkostně depresivní poruchu , a ta by navíc byla léčena blépe psychiatrem, Oxazepam je pro Vás méně výhodné řešení. Vyhledejte psychiatra, případně užívejte tuto kombinaci bez obav, ale s vědomím, že je lepší Váš problém řešit jinými farmaky. O interakci s léky na tlak etc. se rohodně nejedná. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Kouření jako spouštěč revmatoidní artritidy?
Články: Kouření jako spouštěč revmatoidní artritidy?
Revmatoidní artritida patří...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Výskyt rakoviny ledvin je u nás největší na světě. Proč?
Články: Výskyt rakoviny ledvin je u nás největší na světě. Proč?
Zjistěte, proč mají Češi...
Bércové vředy
Články: Bércové vředy
Žilní bércové vředy jsou...
Když řádí spála aneb Podle čeho ji lze rozpoznat
Články: Když řádí spála aneb Podle čeho ji lze rozpoznat
Spála je klasická dětská...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x