Snažení o dítě a endometrioza

Dobrý den!Už rok se snažíme o dítě a stále se nedaří.Vloni v květnu jsem o jedno přišla ve 14.týdnu.Dnes jsem byla u doktora a cgce ještě čekat.Přítele odwslal na spermiogram.Mám občasné bolesti v pravém vaječníku.Může jít o endiometriozu?Gynekolog ju zmínil,ale chce ještě čekat do konce roku.Jsem z toho trošku vyděšená.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při bolestech, zejména pokud provázejí období menstruace (kdy duří sliznice endometria, takže při endometrioze, kdy je tato sliznice přítomná i jinde než v děloze, kam správně pouze a jedině patří, pak působí bolesti), nelze vyloučit, že se jedná také o endometriozu, ale zase to není příznak charakteristický. Pokud jsou to jen slabé občasné bolesti a jinak nemáte žádné obtíže (máte pravidelnou menstruaci o normální síle a délce, nemáte potíže při pohlavním styku, nemáte žádný patologický výtok z pochvy apod.), není endometrioza na vaječníku příliš pravděpodobná. Pozn.Až když nejde otěhotnět rok a déle, přistupuje se k vyšetřením, proč to nejde. Tj.Vy jste vlastně nyní s hledáním příčiny netěhotnění teprve v začátcích a i když to rok nešlo, může se již příští měsíc zadařit. Přeji hodně štěstí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na průjem z užívání antibiotik pomáhají probiotika
Články: Na průjem z užívání antibiotik pomáhají probiotika
Mnoho pacientů užívajících...
Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Články: Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Možná patříte k lidem...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Cukrovka ničí nervy – dokonce i ty v břiše nebo srdci
Co s vánočními kily navíc, když se léčíte s roztroušenou sklerózou?
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: