Snažíme se o 3 dítě,ale p...

Snažíme se o 3 dítě,ale protože se nám nedařilo naordinoval mi můj gynekolog tuto léčbu:5-9 den MS Clostilbegyt a 16-25 den Utrogestan.V 1 cyklu léčby jsem nezaznamenala ovulaci a po dobrání Utrogestanu (v pátek) jsem začala krvácet již v neděli.Nyní jsem po 2 cyklu.Ve středu 21.5. jsem zjistila zkrácený čípek a v pátek 23.5. z ovulačního testu ovulaci.Tak jsme na to s manželem šli.Zhodou okolností jsem zrovna v ten pátek také dobrala Utrogestan a čekala,že v neděli začnu krvácet ale ono až do dnešního dne nic a to už je 6.6.Dnes jsem si udělala těhotenský test,ale byl negativní.Mohu být i přesto těhotná?Bylo na test ještě brzy?K lékaři jít zatím bohužel nemůžu,jsem totiž momentálně mimo bydliště.Ještě bych potřebovala vědět zdali hned po početí může dojít ke změně poševního hlenu.Mám totiž od toho 21.5. stále zkrácený čípek a hlen mám ůplně hustý,ale hodně a také je silně lepivý což jsem nikdy nezaregistrovala,až nyní.Může i toto signalizovat počínající těhotenství?Pracuji s těžkými kovy a nerada bych ohrozila případné počínající těhotenství a miminko.Děkuji za odpověď na mou rozsáhlou otázku Pavla

Odpověď odborníka:

Někdy může být těhotenský test falešně negativní, ideální je, když je proveden minimálně po 6 týdnech od poslední menstruace. Doporučuji ho zopakovat, citlivost jednotlivých testů se také může lišit, nechte si poradit v lékárně.Vyšetření cervikálního hlenu nemusí být zcela přesné a objektivní, moc bych na toto nespoléhala. Pokud je test po 6 týdnech pozitivní, v této době je již i na ultrazvuku vidět srdeční akce, takže máte stoprocentní jistotu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: