Snímky ls páteře

Dobrý den,prosím o vysvětlení zda problemy s pravou kyčlí artroza 2-3stupně malý osteofyt(kulhám)má vliv na bolestivost páteře zasílám RTG LS páteře Výrázná torzní sinskoliosa L páteře s plošší horní L lordozou.KK variace s vytvořením 6 L obratlů s rudimentem ploténky L 6/S1 a s megatransversy L 6 bialt prakticky se synostozou.Osteochondrosa plotének L 3-L6 s výraznou spondylosou přilehlých těl.Struktura přiměřená,pedikly při rotaci hůře patrné,zdají se být zachovalé.Rehabilituji,měla jsem obstřik,lázně nějak nic nepomáhá.MT a CT se dělá jen před operací?Mám starost,abych neměla něco vážnějšího.Ještě mám pane doktore na Vás dotaz zda je to skolioza 1.st a řadí se mezi chronické vertebrogenní bolestivé syndromy polytopní na podkladě degenerativních změn,nález jsem měla již před 20 lety v roce 1993zjištěno cituji páteř s přetížením CTH,th dxscoliosa,Thl sinscoliosa.Mám 52let.DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ

Odpověď odborníka:

Skolioza je většinou, pokud je idiopatická, vrozená záležitost, která se věkem zhoršuje. Souvostlost je většinou i se změnami na obou kýčlích, takže potom bolestiuvost se znásobuje. Potíže jsou tedy jak od pateře tak od kýčle. Bylo by rozumné krátkodobě umístění v nemocnici na ortopedii nebo rehabilitaci, infuzní léčba spojena s rehabilitační péčí, cvičení a fyzikální terapie

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: